Koop een tweede huis van uw spaargeld

25/05

De huizenmarkt is op dit moment erg populair. Voor particuliere beleggers is dit dan ook steeds vaker reden om een huis te kopen als belegging. De groep mensen die een huis koopt om het vervolgens te gaan verhuren als belegging, is volgens de NVM de afgelopen tien jaar bijna verdubbeld. In totaal hebben particuliere beleggers bijna zes procent van het totaal aantal verkochte woningen in handen. 123Vastgoedfinanciering adviseert en begeleid wekelijks particuliere beleggers. Ook wij ervaren een toenemende interesse van particuliere beleggers.

Lage spaarrente

Door de lage spaarrente levert een spaarrekening amper nog iets op. Daarnaast is de inflatie hoog. Door de lage rente en de inflatie verdampt spaargeld momenteel, het kost meer dan het oplevert! Om die reden neemt de interesse in een koopwoning als belegging toe. Beleggers kunnen namelijk met het kopen en weer voor een hoge prijs verhuren van woningen een prima rendement maken. Maar door het toenemend aantal particuliere beleggers, is er wel meer concurrentie voor starters op de huizenmarkt. Door de concurrentie is het aanbod beperkt en stijgen de prijzen. Laat je dus als belegger goed adviseren en begeleiden in het aankoop proces om het beoogde rendement te waarborgen.

Veel kosten

Er zitten echter ook risico’s aan een tweede huis als belegging. Je wil als belegger immers geen huis kopen waarvan je vervolgens onverwachts het hele dak moet vernieuwen, of waar een huurder een wietkwekerij op zolder begint. En een rendement van acht of negen procent klinkt misschien goed, maar netto is dat vaak maar de helft. Je hebt namelijk te maken met kosten voor onderhoud, belastingen en verzekeringen.

Contact opnemen

Heb je nog vragen? Of wilt je meer weten over 123Vastgoedfinanciering? Neem dan contact op met onze specialisten. Wij staan je graag te woord en geven graag uitleg wat de voor- en nadelen zijn van het kopen van een tweede huis. 123Vastgoedfinanciering begeleidt je graag bij de zoektocht naar het juiste beleggingspand en vastgoedfinanciering.

Ben je goed geholpen?

Wat fijn om te horen dat je tevreden bent! Wat jammer dat je ontevreden bent!

Schrijf je nu in!