Waarom is investeren in vastgoed een goede belegging?

20/04

Voor jou als particulier zijn er verschillende mogelijkheden om te gaan beleggen in vastgoed. Welke optie de beste keus is, hangt van meerdere factoren af. Denk hierbij aan persoonlijke voorkeuren, spreiding en met hoeveel geld je investeert in onroerend goed. 123Vastgoedfinanciering zet de mogelijkheden op een rij en legt uit waarom investeren in vastgoed een goede belegging is.

Eigen huis

Veel mensen hebben al een deel van het vermogen in vastgoed geïnvesteerd; namelijk de eigen woning. Extra aflossen op de hypotheek is een optie om geld in vastgoed te beleggen als alternatief voor een spaarrekening. Het rendement neemt dan de vorm aan van lagere hypotheekbetalingen. Een nadeel van investeringen in het eigen huis is dat het lastig is om het geld vrij te maken als dat toch nodig blijkt te zijn. Daar komt bij dat de belegging niet gespreid is. De huiseigenaar koppelt zijn lot volledig aan dat van de huizenmarkt.

Vastgoed CV

Je kunt er ook voor kiezen om uw vrij belegbaar vermogen te investeren in een Vastgoed C.V. Wanneer u investeert in een vastgoed C.V. belegt je samen met één of meerdere mede beleggers. De beleggers zijn vaak alleen verantwoordelijk voor de inbreng van het eigen vermogen van de C.V. De rol van de beleggers is hiermee beperkt tot het beschikbaar stellen van de benodigde middelen waarover een rentevergoeding wordt afgesproken. De rente vergoeding verscheelt, dit is afhankelijk van het type vastgoed C.V.

Een vastgoed C.V. is een gebruikelijke structuur in de vastgoedwereld. De mede beleggers treden veelal op als stille vennoten, de initiator vaak de beheerder van het vastgoed, is de beherend vennoot van de vastgoed C.V. De invloed binnen een vastgoed c.v. is veelal beperkt. De beherend vennoot is verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van het vastgoed. Hiervoor wordt veelal een beheer fee in rekening gebracht. Deze wordt vaak bepaald als percentage van de bruto huur. De beleggers hebben vaak geen invloed op het te voeren beheer en beleid.

Een vastgoed CV investeert in één of meerdere winkel-, bedrijfsmatige, woon- en/of kantoorpanden. Voordeel van zo’n dergelijke belegging is dat de spreiding vaak breder is dan alleen het eigen huis. De aankoop wordt gewoonlijk voor een groot deel gefinancierd met een lening, zodat het rendement hoger kan liggen dan de prijsstijging van het vastgoed. Keerzijde als het vastgoed in waarde daalt, is dat het verlies ook groter kan zijn dan de omvang van de waardedaling. De looptijd van een vastgoed CV is gebruikelijk vijf tot tien jaar. In de tussentijd ontvangen investeerders rente vergoeding op het beschikbaar gestelde vermogen en tevens een winstaandeel van de vastgoed C.V. In deze periode is het echter nauwelijks mogelijk om de belegging van de hand te doen.

Een beursgenoteerd vastgoedfonds

Het beleggen in een beursgenoteerd vastgoedfonds is ook een mogelijkheid om indirect te beleggen in vastgoed. Beursgenoteerde vastgoedbedrijven keren gewoonlijk een groot deel van de winst uit als dividend. Een beursgenoteerd vastgoedfonds geeft de behaalde winst in veel gevallen door aan de beleggers. De belegger moet wel rekening houden met fondskosten en eventueel ook met transactiekosten.

Neem contact op voor meer informatie

123Vastgoedfinanciering is dagelijks actief met meerdere vastgoedfinanciering vraagstukken. Als je direct wenst te beleggen kunnen wij je aan de beste vastgoedfinanciering helpen. Onze klandizie is groot en wij kunnen jou ook in contact brengen met indirecte beleggingsvraagstukken als je toch liever alleen wenst te investeren in een fonds, dan wel een eindbelegger onder bijvoorbeeld hypothecaire zekerheid. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ben je goed geholpen?

Wat fijn om te horen dat je tevreden bent! Wat jammer dat je ontevreden bent!

Schrijf je nu in!