Tips en tricks bij aankoop van vastgoed

Wie investeert in vastgoed, wil vooral één ding: rendement. Dat lijkt eenvoudiger dan het is. Een goed aankoopbeleid en een efficiënt en doordacht beheer bepalen de hoogte van het rendement. Je moet dus kennis van zaken hebben. Lees hieronder dan ook onze tips en tricks bij aankoop van vastgoed.

  • Wat is de rente bij een zakelijke hypotheek?

    Om een bedrijfspand te kunnen financieren, heb je financiële middelen nodig. Deze middelen worden vaak uit een hypotheek verkregen. Een bedrijfshypotheek is een zakelijke lening die is afgestemd op het kopen of verbouwen van een bedrijfspand. Een bedrijfshypotheek heeft meestal een looptijd van ongeveer 25 jaar. Maar hoe zit het met de rente?

    Rente van een bedrijfshypotheek Het vaststellen van de rente is altijd maatwerk. De bank kijkt daarbij naar jouw bedrijf, naar de branche, de verwachtingen voor de komende jaren en de waarde van het pand. Voor dat laatste is een taxatie nodig door een erkend taxateur. Zij willen een goede inschatting kunnen maken. Ze kijken dan of een bedrijfshypotheek bij je past en of je de maandlasten kunt dragen.

    Persoonlijke situatie We gaan graag met jou in gesprek over de zakelijke hypotheek. Dankzij ons uitgebreide netwerk, kennis van de markt en de financiers weten wij het beste financieringsvoorstel voor jou te bemiddelen. Met een goede voorbereiding en een gedegen plan zorgen wij ervoor dat je aanvraag voor een bedrijfshypotheek wordt gehonoreerd tegen de beste condities.

    Kom je er niet uit?

    Neem dan nu contact met ons op:

    085 130 1584
    of mail je vraag naar:
    info@123vastgoedfinanciering.nl

  • Jouw beleggingspand kopen en financieren

    Denk je erover om een beleggingspand aan te kopen voor de verhuur? 123Vastgoedfinanciering biedt maatwerkoplossingen voor de kleine en grotere belegger. Wij helpen je bij de financiering van een woning-, een winkel- of bedrijfspand voor de verhuur of de (her-)financiering van je bestaande vastgoedportefeuille.

    Over beleggingspand Een beleggingspand is onroerend goed dat verhuurd wordt. Het doel van een beleggingsobject is het genereren van rendement door het verkrijgen van huurinkomsten. De huurwaarde en dus het rendement zijn (sterk) afhankelijk van de locatie, de economische invloeden en prestatie van het vastgoed. Bij aankoop van een reeds verhuurd beleggingspand gaat het huurcontract (dan wel huurcontracten) vanwege rechtswegen over op de nieuwe eigenaar.

    Beleggingspand financieren Wanneer je een beleggingspand op het oog hebt, kun je de aankoop hiervan (deels) financieren. Je gaat dan een lening aan voor een deel van de aankoopsom. Bij vastgoedfinancieringen moet je rekening houden met een eigen inbreng van 30-40% van de waarde van het beleggingspand. Het is ook mogelijk een reeds in bezit zijnde onroerend goed mede onder te zetten voor de aankoop van een nieuw beleggingspand. Op deze manier heeft de financier extra zekerheid en is je eigen inbreng voor de financiering hiermee geborgd. Je maakt je vermogen op deze wijze contant.

    De hoogte van de eigen inbreng hangt af van de kwaliteit van het te financieren vastgoed. Denk hierbij aan het type vastgoed en de getaxeerde marktwaarde in verhuurde staat. Zo kun je meer financiering aantrekken bij het financieren van een woning voor de verhuur dan een bedrijfsmatig onroerend goed voor de verhuur. Daarnaast verschilt de hoogte van eigen inbreng tussen de financiers. Het financieringsbeleid van de banken verschilt. Zo zijn er banken die helemaal geen bedrijfsmatig onroerend goed financieren of aflossingsvrij financieren.

    De meest gebruikelijke vorm van een hypotheek op een beleggingspand is lineaire of annuïtaire lening in combinatie met een vaste rente. Op een vastgoed financiering voor een beleggingspand moet bijna altijd afgelost worden. Er zijn daarnaast enkele financiers die ook een deel of geheel aflossingsvrij financieren. Dit hangt sterk af van de getaxeerde marktwaarde van het object. Op het overige deel moet in de regel tussen de 2% - 5% worden afgelost. Door de historisch lage hypotheekrente kiezen veel van onze klanten voor een rentevaste periode van 5 tot 10 jaar. Je leent nu al voor 5 jaar vast voor 2,2% – 2,75% en een 10 jaars rente voor 2,75% – 3,2%. Dit is afhankelijk van het type vastgoed, de getaxeerde marktwaarde en de financier.

  • Waarom investeren in vastgoed?

    Met investeren in vastgoed creëer je meerwaarde op je vrij belegbaar vermogen. Voor een kleine investeerder is het niet mogelijk om invloed uit te oefenen op de prestatie van een aandeel op de beurs. Als eigenaar van een beleggingspand kun je er wel voor zorgen dat door jouw invloed het rendement gaat verbeteren.

    Investeren in vastgoed loont Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand €50.000,- in een pensioen- of beleggingsfonds investeert en dat tien jaar later zijn belegging nog hetzelfde is of zelfs gezakt is. Als je daarentegen €50.000,- in vastgoed investeert, dan is het pand met een gemiddelde stijging van 3 á 6 % gegarandeerd meer waard. De waarde van een huis wordt bepaald door de werkuren, grondstoffen, materialen en grond schaarste. Wanneer je tien jaar later meer moet betalen om hetzelfde huis te bouwen, stijgt de waarde van het pand automatisch. Tegenover aandelen, stijgen bij vastgoed zowel de prijs als de huurinkomsten met de tijd. En dat zelfs tijdens de inflatieperiode.

    Vastgoed beschermt tegen inflatie Dat kan niet gezegd worden van aandelen. De vastgoedprijzen gaan alleen tijdelijk, tijdens recessies, hoge werkloosheid en overaanbod, naar beneden. Meestal is dit na een periode van hoge stijging. Niet alleen houdt vastgoed zijn prijs wanneer alles minder snel stijgt. Ook wanneer de inflatie hoog is, blijft de waarde van je vastgoed stand houden omdat de kosten voor het bouwen en de grondstoffen ook stijgen. Wanneer de inflatie laag is blijft de waarde van je vastgoed toch stijgen. Want hoe lager de rente, des te meer mensen kans zien om een pand te kopen.

    Investeer in vastgoed Een beleggings- of huurpand kan je dus helpen om een vermogen op te bouwen. Vastgoedinvesteringen bieden een maandelijks inkomen, zijn inflatiebestendig, je doet aan kapitaalopbouw en het is een krachtig gereedschap voor een zorgeloos leven. Echter, de aankoop van commercieel vastgoed kan in veel gevallen niet volledig uit eigen middelen worden betaald. Daarom is er vaak een geldverstrekker nodig om de vastgoedfinanciering van je beoogde vastgoed te realiseren. 123Vastgoedfinanciering kent de weg, de regels en de juiste partijen in deze markt om een passende vastgoedfinanciering voor jou te regelen. Neem contact op voor meer informatie.

  • Het regelen van een zakelijke hypotheek

    123Vastgoedfinanciering krijgt veel vragen over het regelen van een zakelijk hypotheek. In dit artikel bespreken we de belangrijkste aspecten van een zakelijke hypotheek.

    Bedrijfspand kopen met zakelijke hypotheek Een zakelijke hypotheek sluit je af als je een bedrijfspand wilt kopen. In vergelijking met een hypotheek voor een woning zijn er wel wat verschillen. Zo moet de zakelijke hypotheek in de regel met een lineaire lening in twintig tot vijfentwintig jaar worden afgelost. Voor een woonhuis is dit dertig jaar. Belangrijke reden hiervoor is dat bedrijfspanden door het intensieve gebruik eerder worden afgeschreven. Niet alle banken eisen een lineaire aflossing; bij sommige geldverstrekkers bestaat de mogelijkheid een deel of geheel niet af te lossen, zogeheten aflossingsvrije hypotheken.

    De afgelopen jaren hebben veel banken hun voorwaarden flink aangescherpt. Zo hanteert een aantal banken het beleid om een bedrijfspand voor maximaal 60 procent te financieren. Het overige bedrag moet door de ondernemer zelf worden bijeengebracht. 123Vastgoedfinanciering kent de weg, de regels en de juiste partijen in deze markt om een zakelijke hypotheek voor je te regelen.

    Hogere rente zakelijke hypotheek Zakelijke hypotheken die worden verstrekt voor register goederen, niet zijnde eigen woning. De zakelijk hypotheekrente verschilt met die van woningen. Dit heeft te maken met de samenstelling van de debiteurenopslag, die bij een zakelijke rente anders is samengesteld dan bij een particuliere hypotheek. De bank beoordeelt of een ondernemer kan voldoen aan de betaalverplichtingen. De geldverstrekker kijkt hiervoor naar de kennis en ervaring van de ondernemer, het aantal jaren dat het bedrijf bestaat en wat de financiële buffer is. Het type vastgoed wat gefinancierd wordt en de loan to value (schuld verhouding ten opzichte van de waarde) weegt zwaar in de debiteurenopslag. Deze beoordeling resulteert in een debiteurenopslag op de rente.

    Een hypotheek op de eigen woning mag doorgaans 20% boetevrij worden afgelost. In tegenstelling tot een hypotheek voor een woning, mag op een zakelijke hypotheek onder strenge voorwaarden boetevrij worden afgelost. Boetevrij aflossen mag vaak wanneer de verkoop van het bedrijfspand het gevolg is van het stoppen van het bedrijf, een wijziging in de bedrijfsvorm of het samenwerkingsverband. Wil je naar een groter bedrijfspand? Dan is de kans veel groter dat je boeterente moet betalen als de hypotheek nog loopt. Neem voor meer informatie contact met ons op.

  • Maak je eigen businesscase

    Heb je een commercieel vastgoed gevonden maar weet je niet of het financieel gezien een verstandige keuze is? Om deze vraag te beantwoorden is het raadzaam om je eigen businesscase op te stellen. Verkopers en makelaars besteden graag hun aandacht aan serieuze kandidaten. Een schifting wordt hierbij snel gemaakt. Zorg voor een haalbaarheidsstudie voordat je een pand gaat bezichtigen. Zo weet je vooraf wat de mogelijkheden zijn van het beleggingspand en de financierbaarheid.

  • Maak fiscaal een keuze

    De fiscale impact van een transactie kan behoorlijk zijn. Het is daarom belangrijk dat je, voordat je vastgoed aankoopt, stil staat bij de fiscale aspecten. De eigenschappen van het pand, het verleden, je toekomstverwachting en het doel van het commercieel vastgoed/verhuurd vastgoed/beleggingspand zijn hierbij leidend. Zorg dat jouw vastgoed aankoop wordt geoptimaliseerd. Je kunt je rendement verder vergroten door experts te laten kijken naar jouw vastgoed aankoop vanuit een fiscale invalshoek. Er zijn mogelijkheden om fiscaal voordeel te behalen maar deze moeten wel passen bij jou als ondernemer en aansluiten bij je toekomstplannen. Je kunt maar één keer de juiste fiscale keuze maken. Het ongedaan maken van een gedane keuze na transactie gaat gepaard met veel onnodige kosten. Wat kan 123Vastgoedfinanciering voor jou betekenen? 123Vastgoedfinanciering heeft een netwerk van fiscalisten die jou kunnen bijstaan om je vastgoed aankoop fiscaal te optimaliseren. Heb je vragen en/of hulp nodig om fiscaal de beste keuze te maken? Neem contact op met 123Vastgoedfinanciering en wij helpen je graag verder.

  • Mail mij direct de whitepaper

    “Vastgoedfinanciering regelen in 3 stappen.” Download whitepaper!

  • Hoe koop ik het beste vastgoed?

    Het aankopen van commercieel vastgoed / verhuurd vastgoed / beleggingspand kan via verschillende kanalen. Denk hierbij aan Funda, makelaars en veilingen. Maar hoe koop je nu het beste aan? In vele branches geldt de uitdrukking, ons kent ons. Vastgoedbeleggers, vastgoedontwikkelaars en makelaars spelen elkaar vaak de bal toe. Ze kennen de markt als geen ander en tippen elkaar over beleggingspanden die in de verkoop komen. De beste deals worden voor de markt uitgemaakt. Om succesvol en tegen de juiste prijzen beleggingspanden aan te kunnen kopen, is het van belang je te verdiepen in de (lokale) markt. Zo kun je een netwerk opbouwen van makelaars, vastgoedbeleggers en vastgoedontwikkelaars.

  • Waar je op moet letten bij aankoop van vastgoed?

    Het aankopen van commercieel vastgoed/verhuurd vastgoed/beleggingspand is vaak een lange termijn investering. Het is daarom belangrijk dat bij aanvang veel zaken zorgvuldig zijn afgewogen. Maar waar moet je nou op letten? 123Vastgoedfinanciering heeft voor jou de belangrijkste aspecten in beeld gebracht.

    • Het begint bij de prijs van het vastgoed. Je moet tegen een scherpe prijs kunnen inkopen.
    • Is er vraag naar het vastgoed dat je aankoopt?
    • Hoe is de verhuurbaarheid?
    • Wie zijn jouw (potentiële) huurders en wat doen ze?
    • Is de financiële positie van de (potentiele) huurder in beeld?
    • Is de (potentiële) huuropbrengst voldoende om een positief rendement te maken op je investering?
    • Hoe ziet het huurcontract eruit? Zijn er bijzondere bepalingen opgenomen? Hoe lang is de resterende looptijd van het huurcontract?
    • Welke kosten zijn gerelateerd aan het beleggingspand? Denk hierbij onder andere aan kosten van de Vereniging Van Eigenaren, erfpacht- en servicekosten.
    • Is er sprake van een Vereniging Van Eigenaren? Hoe staat deze er financieel voor?
    • Wat is de staat van onderhoud?
    • Vergt de exploitatie van het vastgoed intensief beheer?
    • Is een toekomstige waardestijging van het vastgoed aannemelijk?
    • Hoe is het gesteld met toekomstige verkoopbaarheid van het vastgoed?
    • Is het een pand wat financiële instellingen willen financieren?
    • Wat is de reden van de verkopende partij om het beleggingspand te verkopen?
    Wat kan 123Vastgoedfinanciering voor jou betekenen? Bij het regelen van een vastgoedfinanciering komt veel kijken. De (financiële) belangen zijn groot en de gepaarde risico’s, zowel voor de bank als voor de vastgoedbelegger, zijn navenant. De specialisten van 123Vastgoedfinanciering weten deze belangen te doorgronden en voor jou in kaart te brengen. Zo krijg je volledig inzicht in je financiële positie en de (on)mogelijkheden.

Ben je goed geholpen?

Wat fijn om te horen dat je tevreden bent! Wat jammer dat je ontevreden bent!

Schrijf je nu in!