Een financiering uit Duitsland

Daar waar we in Nederland door ons fiscale stelsel worden gestimuleerd om zoveel mogelijk te lenen, wordt men in Duitsland juist gestimuleerd zo min mogelijk te lenen. In Nederland zijn er Duitse financiers actief die tegen hele gunstige voorwaarden financieringen verstrekken voor beleggingsvastgoed. Een financiering van een Duitse financier is veel gunstiger dan de financiers uit Nederland.

Funding Duitse financiers

De oorsprong van dit alles ligt in de wijze van de funding van de Duitse financiers. Daar waar Nederlandse banken veel kredieten op eigen balans nemen, werken de Duitse financiers anders. Ze geven pandbrieven uit. Een pandbrief is een obligatie die door een hypotheekbank is uitgegeven. De door de hypotheekbank verstrekte hypotheken vormen het onderpand van de obligatie. Door op deze wijze leningen te bundelen in obligaties, heeft de financier de leningen uiteindelijk niet op de eigen balans staan waardoor ze veel goedkoper de gelden kunnen aantrekken. In de rente zit dan een normale beheeropslag opgenomen met een veel lagere risico opslag.

Wij zijn uw financier

123Vastgoedfinanciering kan uw Duitse financiering regelen. Zo werken wij heel nauw samen met een verstrekker die een rente aanbiedt vanaf 1,7% bij een lening van 75% van de marktwaarde in verhuurde staat. Een Nederlandse verstrekker hanteert voor dergelijke leningen een rentepercentage van 3,65%! U bespaart met een Duitse financiering dus aanzienlijk in de rentelasten ten opzichte van een Nederlandse financier. We hebben exclusieve samenwerkingen met Duitse verstrekkers. 123Vastgoedfinanciering heeft lijnen met partijen die met name in de grensregio’s actief zijn. Bij deze partijen is het mogelijk ook de kleinere volumes te plaatsen en een brede spreiding van type objecten.

Ben je goed geholpen?

Wat fijn om te horen dat je tevreden bent! Wat jammer dat je ontevreden bent!

Schrijf je nu in!