Meer beleggingen in zorgvastgoed dan ooit tevoren

12/08

Beleggers hebben in het eerste half jaar van 2017 circa 233 miljoen euro geïnvesteerd in Nederlands zorgvastgoed. Ruim 73 procent van dit beleggingsvolume werd geïnvesteerd in seniorenhuisvesting. Dit blijkt uit het rapport Trends Nederlands Zorgvastgoed van vastgoedadviseur CBRE.

CBRE verwacht dat er dit jaar meer zorgvastgoed door beleggers gekocht worden dan ooit tevoren. Hierdoor zal het record van 465 miljoen euro van vorig jaar worden overtroffen. De vastgoedadviseur ziet dat steeds meer zorgexploitanten besluiten om het vastgoed, waarin zij hun zorg leveren, te verkopen. Om die reden komen er liquiditeiten vrij, worden vastgoedrisico’s verkleind en kunnen zij zich jarenlang blijven focussen op het leveren van goede zorg.

Deze transacties vinden steeds vaker plaats tussen zorgexploitanten en beleggers. Door slimme constructies kan de zorgexploitant langjarig betrokkenheid houden in het complex en daar de zorg blijven leveren. De belegger investeert in dat geval vaak in verbetering en verduurzaming van het complex. Wil je meer informatie over dit onderwerp? 123Vastgoedfinanciering staat voor je klaar.

Ben je goed geholpen?

Wat fijn om te horen dat je tevreden bent! Wat jammer dat je ontevreden bent!

Schrijf je nu in!