Leegstand is een slecht scenario, de nachtmerrie voor elke vastgoedbelegger. In de tijd dat het pand leeg staat zullen de vaste kosten gewoon betaald moeten worden, maar worden er geen huurinkomsten gegenereerd. Daarnaast kan leegstand andere negatieve gevolgen hebben zoals kraken, verwaarlozing, en een negatieve invloed op het imago van de gehele wijk.

Om de kans op leegstand te verminderen geeft 123vastgoedfinanciering een aantal tips & tricks om het leegstandsrisico te minimaliseren:

  • Zorg voor een marktconforme huurprijs.
  • Wie is mijn (toekomstige) huurder, is de betalingscapaciteit voldoende?
  • Is er voldoende vraag naar het type commercieel

vastgoed/ verhuurt vastgoed / beleggingspand wat u aanbiedt. De kans op leegstand voor een studentenkamer in een studentenstad is vele malen lager als een bedrijfspand op verlaten industrieterrein.

  • Wat is de binding van de (potentiële) huurder met uw object. Verhuurt u één van de honderd gelijkwaardige objecten in de regio of biedt u een matwerkoplossing?
  • Hoe is de alternatieve aanwendbaarheid? Is uw commercieel vastgoed / verhuurt vastgoed / beleggingspand object geschikt voor één type huurder of is het voor meerdere type huurders te gebruiken.

Neem contact op

Wilt u meer weten over 123Vastgoedfinanciering? Of heeft u vragen en/of opmerkingen over dit onderwerp? Neemt u dan contact op met onze specialisten.