De financieringslasten van de vastgoedfinanciering wegen over het algemeen zwaar in de totale exploitatie van commercieel vastgoed / verhuurt vastgoed / beleggingspand. Wat kunt u eraan doen om uw financieringslasten te verlagen?

Het beleggen in commercieel vastgoed / verhuurt vastgoed / beleggingspand is erg kapitaalsintensief. Door de kapitaalintensiteit worden aankopen veelal medegefinancierd met vreemd vermogen. Vreemd vermogen van financiële instellingen, particulieren of private equity. Er zijn een aantal mogelijkheden om uw financieringslasten te verlagen.

Vastgoedfinanciering oversluiten

De rentestanden zijn momenteel historisch laag. Het kan erg interessant zijn om bestaande financieringen over te sluiten tegen de huidige lage rente. Eventueel verschuldigde vergoedingsrente / boeterente is vaak terug te verdienen met het behaalde rentevoordeel.

Verlaging van de aflossingen

Financiële instellingen hanteren verschillende regels in hoogte van aflossingen op de vastgoed- en beleggingsfinanciering. Ook dit kan een besparing zijn in uw cash uitgaven. Lagere aflossingen bieden u meer ruimte om de vrij gekomen middelen opnieuw te investeren.

Aflossen op de vastgoedfinanciering

Heeft u liquiditeiten over en geen investeringsplannen? Met de huidige lage rentevergoeding op spaartegoeden is het raadzaam extra af te lossen op de vastgoedfinanciering. Het voordeel is aanzienlijk daar er nagenoeg geen rendement behaald wordt met spaarsaldi.

Verkopen non core commercieel vastgoed / verhuurt vastgoed / beleggingspand

U kunt uw financieringslasten verlagen door non-core commercieel vastgoed / verhuurt vastgoed / beleggingspand te verkopen.

Dit moeten dan wel objecten zijn waarvan het rendement onvoldoende is. Door het afstoten van non-core vastgoed verlaagd u de financieringslasten en de eventueel vrijgekomen middelen kunnen opnieuw geïnvesteerd worden in combinatie met een vastgoedfinanciering voorzien van de huidige lage rente!

Let wel, dit is een ingrijpende maatregel. Financieel inzicht op de performance van het commercieel vastgoed / verhuurt vastgoed / beleggingspand is noodzakelijk! Laat u in dit scenario altijd goed adviseren.

Wat kan 123Vastgoedfinanciering voor u betekenen?

123Vastgoedfinanciering kan uw huidige vastgoedfinanciering en uw vastgoed (portefeuille) beoordelen op de mogelijkheden om besparingen te realiseren.

Neem contact op

Wilt u meer weten over 123Vastgoedfinanciering? Of heeft u vragen en/of opmerkingen hoe u de beste vastgoedfinanciering voorwaarden kan regelen? Neemt u dan contact op met onze specialisten.