Voor uw commercieel vastgoed / verhuurt vastgoed / beleggingspand heeft u een (potentiële) huurder. Maar hoe weet u nu of u met de juiste huurder aan tafel zit?

De financiële gegoedheid van (potentiele) huurders kan getoetst worden met verschillende openbare- en niet openbare bronnen. Tegenwoordig is er onder andere met google, facebook en instagram heel gemakkelijk een beeld te verkrijgen. Google geeft directe links en afbeeldingen. Op facebook en instagram wordt ontzettend veel bruikbare informatie gedeeld. Informatie die waardevol kan zijn voor de beoordeling van de huurder.

Om de betalingscapaciteit van een particuliere huurder in beeld te brengen kan de aangifte inkomstenbelasting van bijvoorbeeld de afgelopen twee jaar worden opgevraagd en een recente loonstrook. Met deze informatie kan snel een oordeel gegeven worden of de huurder in staat is zijn huur te betalen.

De betalingscapaciteit van een bedrijf en/of stichting kan in beeld worden gebracht door het opvragen van de jaarcijfers. Indien de huurder deze informatie niet prijs wil geven kan er gebruik worden gemaakt van company info en het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Cijfers van rechtspersonen zijn op te vragen. Cijfers van persoonlijke ondernemingen, onder andere eenmanszaken / vennootschappen onder firma / maatschappen, zijn niet openbaar. Persoonlijke ondernemingen hebben geen deponeringsplicht.

In het geval van een startende ondernemer is het raadzaam zijn bedrijfsplan te bespreken om een gevoel te krijgen bij de betalingscapaciteit, is het aannemelijk dat de business succesvol wordt?

Neem contact op

123Vastgoedfinanciering weet als geen ander financiële analyses te maken en weet waar u als belegger op moet letten. Resulterend in een duidelijk oordeel over de financiële gegoedheid van uw (potentiele) huurders. 123Vastgoedfinanciering kan u helpen uw huurder(s) te controleren.

Wilt u meer weten over 123Vastgoedfinanciering? Of heeft u vragen en/of opmerkingen over dit onderwerp? Neemt u dan contact op met onze specialisten.