Denkt u erover na om een beleggingspand aan te kopen voor de verhuur? 123vastgoedfinanciering biedt maatwerkoplossingen voor de kleine en grotere belegger. Wij helpen u bij de financiering van een woning-, een winkel- of bedrijfspand voor de verhuur of de (her-)financiering van uw bestaande vastgoedportefeuille.

Over beleggingspand

Een beleggingspand is onroerend goed dat verhuurd wordt. Het doel van een beleggingsobject is het genereren van rendement door het verkrijgen van huurinkomsten. De huurwaarde en dus het rendement zijn (sterk) afhankelijk van de locatie, de economische invloeden en prestatie van het vastgoed. Bij aankoop van een reeds verhuurd beleggingspand gaat het huurcontract (dan wel huurcontracten) vanwege rechtswegen over op de nieuwe eigenaar.

Beleggingspand financieren

Als u een beleggingspand op het oog heeft, kunt u de aankoop hiervan (deels) financieren. U gaat dan een lening aan voor een deel van de aankoopsom. Bij vastgoedfinancieringen moet u rekening houden met een eigen inbreng van 30-40% van de waarde van het beleggingspand. Het is ook mogelijk een reeds in bezit zijnde onroerend goed mede onder te zetten voor de aankoop van een nieuw beleggingspand. Op deze wijze heeft de financier extra zekerheid en is uw eigen inbreng voor de financiering hiermee geborgd. U maakt u vermogen op deze wijze contant.
De hoogte van de eigen inbreng hangt af van de kwaliteit van het te financieren vastgoed. Denk hierbij aan het type vastgoed en de getaxeerde marktwaarde in verhuurde staat. Zo kunt u meer financiering aantrekken bij het financieren van een woning voor de verhuur dan een bedrijfsmatig onroerend goed voor de verhuur. Daarnaast verschilt de hoogte van eigen inbreng tussen de financiers. Het financieringsbeleid van de banken verschilt. Zo zijn er banken die helemaal geen bedrijfsmatig onroerend goed financieren of aflossingsvrij financieren.

De meest gebruikelijke vorm van een hypotheek op een beleggingspand is lineaire of annuïtaire lening in combinatie met een vaste rente. Op een vastgoed financiering voor een beleggingspand moet bijna altijd afgelost worden. Er zijn daarnaast enkele financiers die ook een deel of geheel aflossingsvrij financieren. Dit hangt sterk af van de getaxeerde marktwaarde van het object. Op het overige deel moet in de regel tussen de 2%-5% worden afgelost.

Door de historisch lage hypotheekrente kiezen veel van onze klanten voor een rentevast periode van 5 tot 10 jaar. U leent nu al voor 5 jaar vast voor 2,2% – 2,75% en een 10 jaars rente voor 2,75% – 3,2% beide afhankelijk van het type vastgoed, de getaxeerde marktwaarde en de financier.

Persoonlijke situatie

Onze kredietadviseurs beantwoorden al uw vragen en adviseren u graag over de financiering die bij u past. Door ons uitgebreide netwerk, kennis van de markt en de financiers weten wij het beste financieringsvoorstel voor u te bemiddelen. Neemt u contact op met onze specialisten. Wij zorgen er met een goede voorbereiding en een gedegen plan voor dat uw aanvraag voor een vastgoedfinanciering wordt gehonoreerd tegen de beste condities.