Investeerders stappen massaal in vastgoed

16/06

Beleggers investeren massaal in kantoren, bedrijfsruimtes en ander commercieel vastgoed. In het eerste kwartaal van dit jaar gaat het om maar liefst 2,7 miljard euro. Dit blijkt uit cijfers van vastgoedadviseur JLL. Dat is veertig procent meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar, wat een recordjaar was.

Gezonder fundament

Volgens de vastgoedadviseur was de zucht voor bedrijfsvastgoed al langer zichtbaar. Dit heeft er deels mee te maken dat de Nederlandse markt een steeds gezonder fundament kent: de gebruikersmarkten trekken aan, er is minder leegstand en er is sprake van een huurgroei. Dat is met name zichtbaar in de markt zelf. Extern gezien is er sprake van lage rentetarieven, wat heel interessant is voor beleggers.

Winkels populair

Verder valt op dat de populariteit van winkelvastgoed toeneemt. Na jaren van leegstand worden winkelpanden nu ineens gezien als interessante belegging, wat voor een deel te danken is aan de verbeterende economie. De trend was in 2012 zichtbaar in de kantorenmarkt. Die markt stond er ook niet goed voor, maar toen sloeg een bepaald type koper toe voor een relatief gunstige prijs.

Contact opnemen

Heb je nog vragen over dit onderzoek? Of wil je meer weten over 123Vastgoedfinanciering? Neem dan contact op met onze specialisten. Wij staan je graag te woord en geven graag uitleg wat de voor- en nadelen zijn van het investeren in vastgoed. 123Vastgoedfinanciering begeleidt je graag bij de zoektocht naar het juiste beleggingspand en vastgoedfinanciering.

Ben je goed geholpen?

Wat fijn om te horen dat je tevreden bent! Wat jammer dat je ontevreden bent!

Schrijf je nu in!