Drukte voor 123Vastgoedfinanciering tijdens zomerreces

19/09

De vakantieperiode zit er weer op. Daar waar het parlement genoot van haar zomereces en half Nederland op vakantie ging, was er voor 123Vastgoedfinanciering topdrukte. Veel transacties die in het tweede kwartaal waren opgezet draaiden tijdens de zomerperiode. Totaal zijn er 15 transacties afgewikkeld die 105 verhuureenheden vertegenwoordigen. Een zomerperiode waar we met recht trots op kunnen zijn. We zijn natuurlijk op alle transacties trots. Groot of klein; het maakt ons niet uit. In het onderstaande overzicht een kleine greep van een aantal bijzondere transacties.

Woningportefeuille Haagse belegger

Voor een Haagse belegger hebben wij een woningportefeuille van 70 eenheden geherfinancierd. De portefeuille was gefinancierd bij drie verschillende financiers en er waren drie objecten aangekocht. 123Vastgoedfinanciering heeft bij meerdere banken de propositie aangeboden. Door onze toegevoegde waarde is er uiteindelijk ruim € 1 miljoen aan “stil vermogen” contant gemaakt voor verdere expansie van de portefeuille. De stretchmogelijkheden in combinatie met een scherpe rente hebben ertoe geleid dat de relatie met volle tevredenheid de financieringen bij één financier heeft ondergebracht. Een deal waar 123Vastgoedfinanciering met volle tevredenheid op terug kijkt.

Vakantiestress

In juni kwamen wij in contact met een relatie die zelf een aanvraag had ingediend bij een Nederlandse bank. De relatie had besloten dit af te wachten, het was immers goedgekeurd. Na het aanleveren van de taxatierapporten is de aanvraag alsnog door de bank afgewezen op de locatie van de onderpanden. De locatie die voor de bank bij aanvang ook al bekend was. Een hele vervelende situatie zeker als je zelf op je droomvakantie bent in Australië. 123Vastgoedfinanciering heeft binnen twee dagen rust weten te realiseren door de financiering onder te brengen bij een Duitse financier. Na de vakantie van de relatie kon er in alle rust getekend worden. Het was voor ons een hele mooie deal. Door onze expertise zijn wij in staat geweest een financier te vinden bij het vastgoed. Door onze inzet heeft uiteindelijk onze relatie nog kunnen genieten van het prachtige land Australië.

Financiering opgezegd

Voor een relatie hebben we een bedrijfscomplex geherfinancierd. De huisbankier had de financiering opgezegd. Een bijzonder vervelende situatie die erg complex kan zijn. Door de expertise van 123Vastgoedfinanciering is de financiering tegen scherpere condities ondergebracht bij een Duitse financier en is er rust ontstaan in de bankrelatie.

Winkelportefeuille op B-locaties

Financiers worden steeds secuurder op het vastgoed wat ze financieren. Locatie speelt hierbij een belangrijke rol. Onze relatie had een winkelportefeuille van acht eenheden aangekocht op B-locaties. De portefeuille bestond uit een goed huurbestand, goede huurtermijnen en een goede cashflow. Aspecten die de aankoop verantwoorden. De opinie van de banken was hierin toch heel anders. De winkelportefeuille is uiteindelijk gecombineerd met een andere portefeuille en aanbesteed bij meerdere partijen. De winkelportefeuille is door de expertise van 123Vastgoedfinanciering op reguliere condities ondergebracht bij een financier. Ook met minder courant vastgoed weten wij raad!

Ben je goed geholpen?

Wat fijn om te horen dat je tevreden bent! Wat jammer dat je ontevreden bent!

Schrijf je nu in!