Beleggingsmarkt Rotterdam op koers om recordjaar te evenaren

24/08

Met een beleggingsvolume in vastgoed van circa 67 miljoen euro in het eerste kwartaal en ruim 450 miljoen euro in het tweede kwartaal, lijkt Rotterdam af te stevenen op wederom een goed beleggingsjaar in 2016 (1,4 miljard euro). Dat meldt Savills.

Volgens de vastgoeddienstverlener zijn de parameters in de stad positief en zeer stabiel. De groei van het aantal banen (vijf keer meer dan het landelijk gemiddelde) en bedrijven (drie keer meer dan het landelijk gemiddelde) is de afgelopen jaren explosief gestegen. Door deze stabiele economische basis zijn de verwachtingen voor de Rotterdamse markt erg positief.

Het totale beleggingsvolume wordt met name gestimuleerd door de kantorenmarkt. Het totale volume aan kantoorbeleggingen in Rotterdam fluctueerde fors in de jaren na de economische crisis. Tot 2013 schommelde het beleggingsvolume tussen de € 100 miljoen en € 200 miljoen. De jaren daarna toonden echter veel hogere totalen. In 2014 werd in totaal € 641 miljoen geïnvesteerd, in 2015 € 763 miljoen. Met ruim € 872 miljoen werd 2016 een top jaar.

Heb jij ook interesse om te beleggen in de Havenstad? Neem dan vrijblijvend contact op met de specialisten van 123Vastgoedfinanciering voor de mogelijkheden.

Ben je goed geholpen?

Wat fijn om te horen dat je tevreden bent! Wat jammer dat je ontevreden bent!

Schrijf je nu in!