Advies van de maand oktober

17/10

Wat zijn de beoordelingscriteria van een bank bij een vastgoedfinanciering?

Voor het beoordelen van een vastgoedfinanciering heeft de bank een aantal beoordelingscriteria waar de vastgoedfinancieringsaanvraag aan moet voldoen.

1: De ondernemer
De bank vertrouwd een vastgoedfinanciering aan jou en het commercieel vastgoed/verhuurt vastgoed/beleggingspand toe. Je moet het vertrouwen krijgen van de relatiemanager van de bank. Je moet in staat zijn het vastgoed zodanig te exploiteren zodat je in staat bent de financieringslasten terug te betalen.

2: De financiële positie
De toekomstige kredietnemer van de vastgoedfinanciering is financieel gezond en in staat de vastgoedfinanciering terug te betalen.

3. De vermogenspositie
Vermogen is de waarde van alle bezittingen vermindert met de waarde van alle schulden. Het bezitten van vermogen kan fungeren als financiële remweg. Bij mindere tijden kan vermogen ten gelde worden gemaakt of aangewend worden als zekerheid ter overbrugging van financieel mindere tijden. Banken beoordelen daarom altijd deze vermogenspositie.

4. Welke zekerheid krijgt de bank?
De bank beoordeelt altijd het type vastgoed en de eventueel overige zekerheden waar een vastgoedfinanciering voor beschikbaar gesteld moet worden. De zekerheid is een belangrijk fundament voor de vastgoedfinanciering. Dit moet voor de bank goed zijn.

Voor meer informatie zie kennisbank.

Ben je goed geholpen?

Wat fijn om te horen dat je tevreden bent! Wat jammer dat je ontevreden bent!

Schrijf je nu in!