Waar moet je op letten bij het aanvragen van een vastgoedfinanciering?

17/10

Je wilt commercieel vastgoed aankopen, maar leest overal dat banken steeds terughoudender zijn. Banken willen tegenwoordig graag woning (portefeuilles) financieren. Alles anders dan woning (portefeuilles) moeten zich op A1 locaties bevinden, met goede huurders en solvabele kredietnemers.

Hoe kun je ondanks de kritische opstelling van banken toch je succes vergroten? Met onderstaande tips van 123Vastgoedfinanciering vergroot je je kansen voor het verkrijgen van een vastgoedfinanciering.

Tip 1: Een goede voorbereiding is het halve werk

Het klinkt cliché, maar een goede voorbereiding is de meest cruciale stap in het regelen van een vastgoedfinanciering. Toezichthouder De Nederlandse Bank is nog altijd ontevreden over de voortgang die financiële instellingen maken bij het in kaart brengen van de (integriteits)risico’s die zij lopen. Bij het regelen van een vastgoedfinanciering ervaar je dit meteen. Financiële instellingen willen hiertoe van alles weten om het (integriteits)risico op de te verstrekken vastgoedfinanciering zo goed mogelijk in te kunnen schatten. Zij zullen daartoe jou, je bedrijf, de financiële performance en het te financieren object volledig in beeld brengen. Hoe completer het inzicht dat je aanlevert, hoe efficiënter de aanvraag zal verlopen.

Tip 2: Laat je ondersteunen

Banken zijn kritisch in het in behandeling nemen van vastgoedfinancieringsaanvragen. Dossiervorming en de onderbouwing van je plannen zijn essentieel in het vergroten van je succes bij het verkrijgen van een vastgoedfinanciering.

De juiste specialisten weten als geen ander hoe ze een vastgoedfinanciering moeten voorbereiden, door je volledige financiële- en vastgoedpositie in beeld te brengen. Hiermee wordt het de financier makkelijker gemaakt de vastgoedfinanciering te beoordelen. Dit zorgt voor een goede eerste indruk en komt daarbij de doorlooptijd ten goede.

Tip 3: zorg voor voldoende eigen vermogen

Tegenwoordig hoef je geen verzoek in te dienen voor een vastgoedfinanciering als je niet in staat bent om eigen geld en/of overige vermogensbestandsdelen in te brengen voor de aankoop. Banken verstrekken tegenwoordig in de regel een vastgoedfinanciering ter hoogte van 70% van de marktwaarde in verhuurde staat.

Wil je commercieel vastgoed aankopen? Dan moet je beschikken over eigen (liquide) vermogen dat aangewend kan worden voor de vastgoedinvestering. Wil je meer weten? Informeer bij de specialisten van 123Vastgoedfinanciering.

Ben je goed geholpen?

Wat fijn om te horen dat je tevreden bent! Wat jammer dat je ontevreden bent!

Schrijf je nu in!